Outdoors Finland -ajankohtaista

ajankohtaista-banner

Venäläiset matkailijat – mitä he odottavat ja kuinka heitä palvellaan?

Koulutus järjestettiin ti 10.9. Ruotsulan Hovissa Jämsässä. Koulutuksen järjestivät Monien kulttuurien maakunta ja Verkostot perheyrittäjän apuna muutosvalmiuden haasteissa -hankkeet.

Venäläiset matkailijat ovat iso potentiaali ja kun viisumivapaus tulee, matkailijoiden määrä moninkertaistuu. Venäläisillä on rahaa mukanaan ja heidän tuloonsa kannattaa  valmistautua. Outdoors Finland Keski-Suomi verkostosta koulutukseen osallistui neljä yrittäjää.

Yrittäjien kokemuksia koulutuksesta:

Osallistuin ja oli oikein hyödyllinen.

Tilaisuus oli mukava, sain uskoa siihen, että minunkin kannattaa rakentaa venäläisille matkailijoille aktiviteettipaketteja. Tähän asti venäläiset asiakkaat ovat olleet yksittäisiä ja satunnaisia, mutta aion jatkossa panostaa tähänkin asiakasryhmään enemmän. Olisikin hyvä, jos hankkeen puitteissa esim. yrityskortit voitaisiin tuottaa myös venäjäksi ja niitä painettaisiin sen verran isompi määrä, että niitä riittäisi myös yrityksiin jaettavaksi.

Koulutus oli yleiskatsaus, mutta käytettävissä olleen ajan puitteissa hyvä. Minulle parasta antia olivat Larisa Heinäsen mietteet suomalaisten ja venäläisten välisistä kulttuurieroista sekä Irina Saharovan-Järvisen esitys HimosMaailman venäläisasiakkaista, mutta yhtä ja toista muutakin jäi korvan taakse – yhtenä tärkeimmistä se, että Google-kääntäjää ei kannata käyttää! Jos toiveita saa esittää, niin itse kaipaisin vielä enemmän käytännön esimerkkejä erilaisista matkailuun liittyvistä tilanteista venäläisten kanssa: matkatoimistot, mielenkiinnon kohteet, palaute ja mielipiteet erilaisista aktiviteeteistä, hyvä ja huono palaute… Ehkä seuraavassa koulutuspäivässä? Eikä intesiivikielikurssikaan olisi pahitteeksi!

 Ruoka ja miljöö olivat erinomaiset.

Koulutuksen ohjelma.