Ajankohtaista

ajankohtaista-banner

Uutisia Keski-Suomesta: Hiljainen tieto auttaa Venäjälle tähyäviä yrityksiä

Venäjän markkinoilla voi menestyä sisäistämällä paikalliset tavat ja tunnistamalla erot suomalaisiin toimintatapoihin. Yhteistyö toimii hyvin, kun keskinäinen luottamus bisneskumppaneiden välillä on luotu. Näin summaa Pietarissa vuosia asunut ja työskennellyt Jonne Pöyhtäri. Ulkopuolinen apu on usein tarpeen, ja tätä apua Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy on tarjonnut keskisuomalaisille yrityksille Pietarissa jo 20 vuoden ajan.

– Kulttuurituntemus on Venäjällä tärkeää. Suomalaisten on ymmärrettävä, että johtamisen tavat ja neuvottelutaktiikat ovat siellä erilaiset kuin Suomessa. Joku saattaa yrittää oikoa Venäjällä polkuja, mutta se ei kannata, pietarilaista elämänmenoa tunteva Jonne Pöyhtäri sanoo.

Pöyhtäri työskenteli Pietarissa ensin vuoden ajan yhden Suomen suurimman yksityisen betonialan perheyrityksen Betset Oy:n Venäjän maajohtajana ja sen jälkeen kolmisen vuotta Betsetin venäläisen tytäryhtiön pääjohtajana. Nykyisin hän toimii Venäjä-konsultointiin erikoistuneen East Consulting Oy:n toimitusjohtajana. East Consulting tarjoaa asiakkailleen monipuolisia palveluita Venäjän-liiketoiminnan kartoittamiseen, käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvissä tilanteissa. Pöyhtäri ja yrityksen muut avainhenkilöt omaavat useilta eri toimialoilta paikan päällä Venäjällä hankittua kokemusta.

– Pystymme jakamaan käytännön kokemukseen perustuvaa hiljaista tietoa siitä, mitä Venäjällä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä, Pöyhtäri toteaa.

Mitä suomalaisyrityksen ei siis kannata Venäjällä tehdä?

– Suomalaisen mittapuun mukaan asiat eivät aina suju ennalta sovitun tai sovituksi oletetun mukaisesti. Vaikka byrokratia saattaa tällöin usein turhauttaa, sitä ei kannata yrittää oikaista. Väärinkäytösten tuloksena yritys saattaa joutua viranomaisten silmätikuksi pidemmäksikin aikaa.

Mitä Venäjällä kannattaa suomalaisyritysten tehdä?

– Suomalaisten kannattaa tarjota Venäjälle korkean jalostusarvon tuotteita. Venäjällä on edelleen markkinapotentiaalia hyville tuotteille ja palveluille, Pöyhtäri vastaa.

Muutoksiin osattava reagoida nopeasti Pöyhtäri sanoo bisnesyhteistyön sujuvan Venäjällä, kun keskinäinen luottamus on saavutettu liikekumppaneiden välille. Sen jälkeen puhutaan mieluummin ystävyydestä kuin vain kumppanuudesta.

– Suhteista voi tulla paljon tavallisia bisnessuhteita pitkäkestoisempia. Iltaa vietetään yhdessä esimerkiksi jääkiekko-ottelussa tai ruokapöydässä, Pöyhtäri kertaa omia kokemuksiaan.

Venäjällä on tärkeää osoittaa kunnioitusta toista osapuolta kohtaan. Tätä vaaditaan erityisesti johtotason tehtävissä.

– Jos asiakas halusi tavata minut, johtajana minun oli syytä mennä myös paikalle. Kalenteri muuttui koko ajan, ja muutoksiin täytyi reagoida nopeasti.

Pöyhtäri pitää tärkeänä, että itään päin tähyävät suomalaiset pk-yritykset saavat kokeneilta Venäjä-tuntijoilta neuvoja ja tukea erityisesti matkan alkuvaiheissa.

Jykes on auttanut jo kahdenkymmenen vuoden ajan keskisuomalaisia yrityksiä Pietarin alueella löytämään oikeita partnereita ja luomaan yhteistyösuhteita. Jykesin Pietarin-toimiston edustajat ja yhteistyökumppanit ovat muun muassa etsineet liikeyhteyskontakteja, järjestäneet yritysneuvotteluja ja -vierailuja, avustaneet käytännön liiketoiminnassa ja kansainvälisiin hankkeisiin osallistumisessa ja toimineet tulkkeina ja kääntäjinä sekä linkkeinä eri viranomaistahoihin. Sama työ jatkuu edelleen katkeamatta niin Jyväskylän seudulla kuin Pietarissa.

Teksti: Tommi Salo Kuva: Petteri Kivimäki

Tutustu artikkeliin täällä.

Ajankohtaista

Lauantai 5.4.2014
Perjantai 23.5.2014 - Lauantai 24.5.2014
Keskiviikko 29.1.2014
Keskiviikko 11.12.2013
Keskiviikko 6.11.2013
Perjantai 14.2.2014 ja Lauantai 15.2.2014
Torstai 24.10.2013