Ajankohtaista

ajankohtaista-banner

Tutkimus: Facebookilla on iso rooli elintarvikevalinnoissa

Tuore tutkimus paljastaa, että Facebookilla on merkittävä rooli kuluttajan tekemissä valinnoissa.

Facebook vaikuttaa merkittävästi suomalaiskuluttajien elintarvikkeita koskeviin päätöksiin, paljastaa viestintätoimisto Soprano Communicationsin ja digitaalisen markkinoinnin ajatushautomo Kurion kyselytutkimus. Tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista kuluttajista uskoo, että elintarvikebrändin Facebook-viestinnällä voi vaikuttaa positiivisesti tuotemerkkiä koskevaan ostopäätökseen.

“Selvitimme, mitä mieltä elintarvikebrändien fanit itse ovat Facebookin roolista kulutuskäyttäytymisensä muovaajana ja tulokset olivat positiivisesti yllättäviä. Elintarvikkeista tykkääminen on perin henkilökohtainen asia ja ruokabrändeistä pidetään usein muista perinteisistä fanituksen kohteista poikkeavalla intensiteetillä. Sillä on väliä, minkälaista keskustelua ylläpitävää ruokaa kuluttajat suuhunsa pistävät”, kertoo Soprano Communicationsin toimitusjohtaja Samuel Sorainen tiedotteessa.

Suurin osa suomalaisista kuluttajista ilmoittaa tykkäävänsä valikoidusti vain muutamista elintarvikebrändeistä. 60 prosenttia ilmoittaa suosittelevansa suosikkibrändinsä tuotteita ystävilleen. 39 prosenttia kertoo Facebook-julkaisujen muuttaneen heidän mielipidettään brändistä positiivisemmaksi. Vain joka sadas kertoo, että sisällöt ovat vaikuttaneet negatiivisesti brändikuvaan.

“Ajankohtaisen, pelkkää tuoteinformaatiota laajemmin arkea luotsaavan viestinnän lisäksi yritysten on syytä panostaa helposti jaettavaan sisältöön. Joka neljäs on jakanut fanittamansa elintarvikebrändin sisältöjä eteenpäin – vertauksen vuoksi vain joka kahdeksas on kommentoinut sivun postauksia. Hyvä keino jakamisen ruokkimiseen on kuvien käyttö. Niitä jaetaan eteenpäin kymmenkertainen määrä tekstimuotoisiin postauksiin verrattuna”, kertoo Kurion toimitusjohtaja ja perustaja Jari Lähdevuori.

”Hedelmällisen vuorovaikutuksen aikaansaamiseksi brändien tulee kuitenkin tuntea kohdeyleisönsä ja puhutella juuri heitä.”

Kyselyyn vastasi huhti-toukokuun vaihteessa 1 226 suomalaista Facebookin käyttäjää, jotka tykkäävät vähintään yhdestä elintarvikebrändin sivusta.

Lähde: Marmai

Ajankohtaista

Lauantai 5.4.2014
Perjantai 23.5.2014 - Lauantai 24.5.2014
Keskiviikko 29.1.2014
Keskiviikko 11.12.2013
Keskiviikko 6.11.2013
Perjantai 14.2.2014 ja Lauantai 15.2.2014
Torstai 24.10.2013