Ajankohtaista

ajankohtaista-banner

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry: Valtakunnallinen kalastusmatkailuportaali on avattu

Uusi valtakunnallinen kalastusmatkailuportaali www.fishinginfinland.fi on avattu. Portaali tule toimimaan keskeisenä tiedonlähteenä kansainvälisille kalastuksesta kiinnostuneille matkailijoille. Alkuvaiheessa kolmella kielellä – suomi, englanti ja venäjä − toimiva sivusto esittelee Suomen hyvänä kalastuskohteena.

Suomen kalastusmatkailusta on kehittynyt 2000-luvulla nopeasti kansainvälistynyt maaseudun elinkeino. Ulkomaiset matkailijat ovat alalla toimiville yrittäjille keskeinen kohderyhmä. Kalastusoppaat ja kalastajille majoitusta tarjoavat mökkimajoittajat ovat alan päätoimijoita. Tilastokeskuksen vuonna 2008 tekemän rajahaastattelun mukaan yli 280 000 ulkomaista matkailijaa harrasti kalastusta Suomen matkansa aikana.

FishinginFinland.fi − ikkuna Suomen kalavesille

Kilpailijamaihin verrattuna Suomen kalastusmatkailun kansainvälinen näkyvyys on ollut toistaiseksi melko vaatimatonta lukuun ottamatta Pietarin ja Moskovan alueita. Venäjä on keskeisin markkina-alue. Asiakkaita saapuu myös Baltian alueelta ja Puolasta sekä monista Itä- ja Keski-Euroopan maista.

Uuden kalastusmatkailuportaalin avulla maamme kokonaistarjonta nousee esille muillekin keskeisille markkinoille sanoin, kuvin ja videoin. Kalastuskohteet, kalalajit ja matkailijoiden tarvitsemat palvelut esitellään alueittain. Portaali kertoo niin ikään lupa- ja turvallisuusasiat, Suomen vesillä käytettävät kalastusmuodot ja kalastuskulttuurimme piirteet.

Yrittäjä kehittää kalastuspalveluja asiakaslähtöisesti

Itä-Suomessa pohjoisen Saimaan alueella toimiva Old School Trolling on yksi FishinginFinland.fi -portaalissa palvelujaan esittelevä kalastusmatkailuyritys. Yrityksen vetäjä Jari Käyhkö tarjoaa asiakkailleen opastettuja kalaretkiä Paasveden ja Savonselän alueella. Heinäkuussa yritykselle valmistuu oma vuokramökkikohde, jonka avulla on mahdollista räätälöidä hyvä ja kilpailukykyinen kokonaisuus matkailijoiden erilaisiin tarpeisiin. Käyhkö kertoo, että 90 % hänen asiakkaistaan tulee Venäjältä.”Kohteen läheinen sijainti ja mahdollisuus monipuoliseen kalastukseen ovat tärkeitä.”

Kalastusmatkailuportaali laajenee seuraavaksi saksankielisellä versiolla ja se tullaan rakentamaan 10 kielellä vuoteen 2014 mennessä. Portaalin päärahoittaja on maa- ja metsätalousministeriö kalastuksenhoitomaksuvaroista. Muita rahoittajia ovat Matkailun edistämiskeskus ja Kalatalouden Keskusliitto, joka vastaa sivuston rakentamisesta ja ylläpidosta.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Ismo Kolari, FIN-FISH Valtakunnallinen kalastusmatkailuportaali -hanke, puh. 050 5929 259
Elinkeinojohtaja Vesa Karttunen, Kalatalouden Keskusliitto, puh. 09 6844 5912
Kalastusmatkailuyrittäjä Jari Käyhkö, Old School Trolling, puh. 0400 523 819

Ajankohtaista

Lauantai 5.4.2014
Perjantai 23.5.2014 - Lauantai 24.5.2014
Keskiviikko 29.1.2014
Keskiviikko 11.12.2013
Keskiviikko 6.11.2013
Perjantai 14.2.2014 ja Lauantai 15.2.2014
Torstai 24.10.2013