Ajankohtaista

ajankohtaista-banner

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry: Misikankaasta uusi luontoyrittäjien puheenjohtaja

Katja Misikangas valittiin Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n uudeksi puheenjohtajaksi yhdistyksen vuosikokouksessa Helsingissä. Katja Misikangas on luontoalan yrittäjä Rovaniemeltä. Hänen yrityksensä Lapland Naturals tuottaa luonnontuotteisiin pohjautuvia kosmetiikka- ja hoitotuotteita.

Katja Misikangas ottaa uuden tehtävän haasteena vastaan: ”Olen erittäin otettu ihmisten luottamuksesta tähän tehtävään. Teen parhaani, että toisin uusia tuulia nuoren luontoyrittäjän näkökulmasta järjestön toimintaan. Yhteen hiileen täytyy puhaltaa, jotta ala menisi eteenpäin ja ennen kaikkea se, että luontoyrittäjyys otettaisiin tosissaan myös päättäjien taholta ja se nähtäisiin mahdollisuutena sekä tulevaisuuden yritysmuotona Suomessa.”

Yritystoimintansa ohella Katja Misikangas on jo aiemmin käynyt monissa tilaisuuksissa puhumassa luonnontuotealan yrittäjyydestä ja kouluttamassa alan opiskelijoita. ”Luontoalan mahdollisuuksia on aika saada tunnetuksi”, Misikangas toteaa. Rohkaisevaa on, että luonnon arvot ovat nostaneet päätään ja tutkimus on tuonut esille luonnon hyvinvointihyötyjä. ”Luontoyrittäjyyden näkökulmasta lainsäädäntöpuolella tuntuu olevan eniten työsarkaa, jottei alan kehitystä tarpeettomasti rajoiteta”, Misikangas arvioi.

Tärkeänä asiana yrittäjyydessä Misikangas pitää yrittäjän omaa intohimoa asiaan. Omassa toiminnassaan Misikangas pyrkii käyttämään mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita. ”Raaka-aineiden täytyy olla ekologisia ja luonnonmukaisia”, Misikangas korostaa. Nuoren yrittäjän toimintaa ja ajatuksia on esitelty lisää yhdistyksen verkkosivuilla:http://www.luontoyrittaja.fi/551.html

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry on valtakunnallisesti toimiva luontoalan yrittäjien ja toimijoitten järjestö, joka perustettiin syksyllä 2001 edistämään luontoyrittäjyyttä ja alan yhteistyötä. Luontoon tukeutuvan matkailun, elintarvikeyrittäjyyden ja käsityöalan vahvan yhteistyön avulla yhdistys luo uusia mahdollisuuksia alan yrittäjyyden ja näkyvyyden vahvistamiseen. Myös tiedotus ja alan etujen valvominen ovat keskeisellä sijalla verkoston toiminnassa.

Lisätiedot:

Katja Misikangas, puheenjohtaja, puh. 0400 391 656, katja.misikangas(at)gmail.com,
www.lapcream.com

Juha Rutanen, yhdistyksen sihteeri, puh. 040 5737 568, juha.rutanen(at)aitoluonto.fi www.luontoyrittaja.fi

Ajankohtaista

Lauantai 5.4.2014
Perjantai 23.5.2014 - Lauantai 24.5.2014
Keskiviikko 29.1.2014
Keskiviikko 11.12.2013
Keskiviikko 6.11.2013
Perjantai 14.2.2014 ja Lauantai 15.2.2014
Torstai 24.10.2013