Ajankohtaista

ajankohtaista-banner

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry: Maaseudun Tulevaisuuden Tekijä 2013

Maaseudun Tulevaisuuden Tekijä 2013 on kilpailu, jonka avulla halutaan korostaa maaseudulla toimivien yrittäjien työpanosta sekä kannustaa heitä kehittämään elinkeinoaan. Julkisuuteen halutaan tuoda menestyneitä toimintamalleja, tuoteideoita ja lisäelinkeinoratkaisuja, joilla edistetään maaseudun elinvoimaisuutta. Kilpailun tuomaristo koostuu merkittävistä yhteiskunnan vaikuttajista sekä tuottajajärjestöjen ja kilpailun yhteistyökumppaneiden edustajista.

”Aiemmin kilpailussa on etsitty pelkästään nuoria, alle 40-vuotiaita toimijoita. Maaseudun elinvoimaisuuden varmistaminen ei kuitenkaan ole iästä kiinni, joten päätimme luopua ikärajoista kokonaan. Myös kilpailun ilmoittautumisbyrokratiaa kevennetään, jotta mahdollisimman monet hyvät ideat saisivat positiivista julkisuutta”, kilpailun projektipäällikkönä toimiva Päivi Iikkanen toteaa.

”Kilpailun suojelijana toimii Maaseudun Tulevaisuus -lehti. Tuhansien järvien nuorkauppakamarille on tärkeää olla edistämässä suomalaisten palkansaajien ja (pien)yrittäjien työhyvinvointia, joten tämä on myös tärkeä kilpailuteema. Kilpailusta on helppo viestiä tämän teeman kautta”, hän summaa.

Muut yhteistyökumppanuudet ovat vielä osittain neuvotteluvaiheessa, joten niitä ei voida vielä julkistaa. Osa vanhoista kumppaneista jatkaa yhteistyötä, mutta mukaan on tulossa myös aivan uusia yrityksiä.

Aiemmin Suomen Nuorkauppakamareiden keskusliiton hallinnoimana ja Vuoden nuori maaseutuyrittäjä -nimellä toteutettu kilpailu on palannut Tuhansien järvien nuorkauppakamarin hoivaan. Kotiinpaluun kunniaksi kilpailu on saanut myös uuden nimen: Maaseudun tulevaisuuden tekijä 2013.

Voittajan valintaperusteet:

Kilpailun voittaja:
on toiminut aktiivisesti tilansa tai yrityksensä kehittämiseksi huomioi ja kehittää toimintaansa ja tuotteidensa laatua määrätietoisesti ja jatkuvasti on soveltanut toiminnassa kestävän kehityksen periaatteita on verkostoitunut muiden toimijoiden kanssa edustaa omaa ammattikuntaansa esimerkillisesti toimii ympäristönsä hyväksi huolehtii itsensä ja työntekijöidensä työhyvinvoinnista

”Suomen Nuorkauppakamareiden keskusliitto päätti luopua Vuoden nuori maaseutuyrittäjä -kilpailun järjestämisestä tänä vuonna. Tuhansien järvien nuorkauppakamari on ollut mukana tuomassa kilpailua Suomeen, joten halusimme jatkaa perinnettä omin voimin. Kilpailun pitää kuitenkin uudistua, jotta se vastaa paremmin maaseudun nykyiseen tilanteeseen”, kertoo Iikkanen.

Linkki: maaseuduntulevaisuudentekija.fi

Ajankohtaista

Lauantai 5.4.2014
Perjantai 23.5.2014 - Lauantai 24.5.2014
Keskiviikko 29.1.2014
Keskiviikko 11.12.2013
Keskiviikko 6.11.2013
Perjantai 14.2.2014 ja Lauantai 15.2.2014
Torstai 24.10.2013