Ruokaohjeet

ruokaohjeet-banner

Aitoja makuja

Tälle sivustolle on koottu keskisuomalaisia ruokaohjeita ympäri maakuntaa. Keskisuomalaiset hyvää ruokaa arvostavat henkilöt ovat antaneet ruoanvalmistusohjeitaan RuokaCentrian käyttöön. Ruoanvalmistusohjeissa kannustetaan käyttämään sesongin raaka-aineita ja hyödyntämään paikallisia tuotteita. Jokaisessa ruoanvalmistusohjeessa korostuu ohjeen antajan omaleimaisuus ja makutottumukset.

Paikallinen ja Suomalainen elintarvike ja ruoka

Keskisuomalaisessa luonnossa riittää sesongin tuotteita. Lähellä tuotetun alkuperä tunnetaan ja se koetaan turvalliseksi. Eri maakuntien vaikutteet ovat ”cross kitchen” -ruokakulttuurissamme näkyvissä, ja olemme antaneet siihen aidon maakunnallisen lisän. Parhaimmillaan ruokakulttuuritarjonnassa yhdistyvät gastronomia, paikallinen ruoka-ajattelu, taide ja käsityö, joille kaikille keskisuomalainen luontomaisema tarjoaa loistavat puitteet.

Keskisuomalainen ruokakulttuuri

Aitoja Makuja Keski-Suomesta on osuva iskulause keskisuomalaisen lähellä tuotetun pk- elintarvikealan tuotteiden menekinedistäjänä. Tuotteet ovat kotoisia ja kuluttajia kiinnostavia. Parhaiten tuotteita on tarjolla paikallisesti, suoramyyntipisteistä, paikalliskaupoista tai suoraan tilalta.

Erikoistuotteita kehitetään asiakkaiden tarpeisiin. Uudet tuotteet rikastavat samalla maakunnan ruokakulttuuria ja mahdollistavat ”Makumatkailun” kehitystä. Uusimpia palkittuja tuotteita ovat erityisruokavaliotuotteet esimerkiksi gluteenittomat leivonnaiset sekä makeat että ruokaleivät.

Muun muassa keskisuomalaiset lammasmakkarat, kylmäpuristettu rypsiöljy, muikkusäilyke, ja kylmäpuristettu täysmehu kiinnostavat myös saksalaisia kuluttajia. Maaseutumatkailun ruokapalvelun paikalliset erikoisuudet ovat kehittymässä matkailun uudeksi vetovoimaksi.

Tiesitkö, että lähes kaikki Suomessa myytävät ja tarjottavat kaalikääryleet ovat keskisuomalaisia.

Hyvinvointia sinulle ja maakunnalle sekä Suomelle!

Mikroyritykset käyttävät tuotannossaan mahdollisimman paljon oman alueen puhtaita, turvallisia ja terveellisiä raaka-aineita. Kuluttajat ovat yhä tarkempia omasta hyvinvoinnistaan ja siitä, mitä suuhunsa pistävät. Tulevaisuudessa ruuan ravitsemuksellinen laatu vain korostuu.

Paikallisella elintarvikkeella ja ruoalla on positiivinen vaikutus ympäristöön, elintarvikkeiden laatuun ja asiakastyytyväisyyteen sekä aluetalouteen. Jalostuksen hyöty jää mahdollisimman paljon kulutuspaikkakunnille. Paikallisessa elintarvike- ja ruokatuotannossa yksi euro kiertää 11 eri toimijalla ennen verottajaa ja joka kerta se tuo lisäarvoa saajalleen. Tuotteita ostamalla kuluttaja voi tukea alueen yrityksiä ja hyvinvointia.

Viihdy ja voi hyvin Keski-Suomessa!