Koulutus

ruokaketju-banner

Tulevat

Elintarvikealan yrittäjien opintomatka Slovakiaan 20.-23.10.2014

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun -koulutushanke järjestää opintomatkan Slovakiaan 20.–23.10.2014.

Tervetuloa mukaan tutustumaan slovakialaiseen lähiruokaan ja ruokakulttuuriin! Slovakialainen ruoka- ja juomakulttuuri on sekoitus lähialueiden kulttuureista. Mm. Bryndza on perinteinen lampaanmaidosta valmistettu juusto. Opintomatkalla käymme tutustumassa slovakialaiseen lähiruoan tuotantoon, myyntiin ja markkinointiin. Mukanamme on suomenkielinen opas koko matkan ajan.

  • Maanantai 20.10. Lento Jyväskylän lentoasemalta klo 06.10 Helsinki-Vantaan kautta Wieniin ja siirtyminen bussilla pienten Karpaattien viinituotantoalueella. Tutustuminen Ludvikin viinitilaan, jossa myös lounas. Siirtyminen Bratislavaan, missä majoittuminen ja opastettu kävelykierros vanhaan kaupunkiin.
  • Tiistai 21.10. Ajo Keski-Slovakian viljavien maatalousalueiden halki Branovon suoramyyntitilalle, jossa tutustuminen mm. hedelmätarhaan ja omenamehun valmistukseen. Nautimme lounaan tilan omistamassa Pension Zitavassa. Aterian jälkeen matkaamme Jelsovcen tislaamolle, missä valmistetaan hedelmäviinoja. Toiminnan esittelyn ja maistiaisten jälkeen siirrymme Zvoleniin ja majoitumme hotelli Polanaan.
  • Keskiviikko 22.10. Ajamme kauniissa maisemassa Liptovin alueelle, missä pistäydymme tutustumassa Demanovskan upeaan luolastoon ennen Salas Krajinkaa. Yritys valmistaa erilaisia juustoja sekä voita lampaan ja lehmän maidosta, erikoisuutena ”lettijuusto”. Nautimme lounaan ja tutustumme yrityksen toimintaan. Siirtyminen Banska Bystrican pikkukaupunkiin, missä tutustuminen kauppaan, joka myy vain paikallisia tai valikoituja slovakialaisten tuottajien tuotteita. Vapaa-aikaa vanhassa kaupungissa. Paluu Zvoleniin.
  • Torstai 23.10. Tutustuminen Roziakin perheen maatilaan, joka valmistaa savustettua lampaanmaitojuustoa, jugurttia, jugurttijuomia, leipää ja saippuaa. Myynnissä myös lampaanlihaa. Pistäydymme kaivoskaupunki Banska Stiavnicassa (Unesco) ja nautimme kolmen ruokalajin lounaan Sv. Antonissa. Paluulento laskeutuu Helsinki-Vantaan kautta Jyväskylään 00.25 perjantain puolella.

Matka on tarkoitettu keskisuomalaisille elintarvikealan mikroyrittäjille. Matkan tuettu hinta on 650 euroa/henkilö. Matkalle voidaan ottaa 13 nopeimmin ilmoittautunutta yritystä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 19.8.2014 mennessä Leena Pölkki, asiantuntija, leena.polkki@jamk.fi, p. 050 4011 894 tai Tommi Häyrynen, projektipäällikkö, Ruokaketjuilla kasvuun -koulutushanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, p. 040 755 8226, tommi.hayrynen@jamk.fi. Tervetuloa!

Digitaalisen markkinoinnin koulutuskokonaisuus touko-, kesä- ja elokuussa

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun –hanke järjestää digitaalisen markkinoinnin koulutuskokonaisuuden touko-, kesä- ja elokuussa elintarvikealan ja maaseutumatkailun yrittäjille. Koulutus järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun Lutakon kampuksella tietokoneluokassa D304 (Piippukatu 2, 40100 Jyväskylä). Päivät aloitetaan kello 9.00 ilmoittautumisella ja varsinainen tilaisuus alkaa kello 9.30. Päivä lopetetaan kello 16.00 mennessä. (Tarkempi päiväkohtainen aikataulu tulee lähempänä tilaisuutta.)

Koulutuskokonaisuuden sisältö:

12.5. Markkinointisuunnitelman ABC
Päivän aikana käydään läpi markkinointisuunnitelman sisältö, laaditaan yritykselle markkinointisuunnitelma ja vuosikello.

26.5. Kuinka hyödynnän Facebookia yritykseni markkinoinnissa?
Päivän aikana tutustutaan Facebookin saloihin sekä siihen, miten sitä voidaan hyödyntää kustannustehokkaasti yrityksen markkinoinnissa ja palvelujen löydettävyydessä.

3.6. Kuva- ja videopalvelujen haltuunotto yrityksen viestinnässä
Päivän aikana tutustutaan eri kuva- ja videopalveluihin mm. Pinterest, Picasa, Instagram ja YouTube. Lisäksi käymme läpi, mitä hyötyä palveluista on ja kuinka niitä hyödynnetään yrityksen markkinoinnissa.

5.8. Kuinka saan yritykseni tehokkaammin näkyville eri kartta- ja matka-sivustoilla?
Päivän aikana tutustumme mm. TripAdvisoriin ja Google mapsiin sekä muihin mahdollisiin karttapalveluihin. Päivän aikana perehdymme, kuinka näiden palvelujen avulla oman yrityksen tiedot ovat helpommin kuluttajan löydettävissä ja miten oman yrityksen tiedot saadaan eri sivustoille esille.

12.8. Internetsivuista kaikki irti! Onko hakukoneoptimointi ja kävijäseuranta kunnossa?
Päivän aikana perehdytään eri käyttöalustoihin, hakukoneoptimointiin ja internetsivujen kävijäseurantaa. Hakukoneoptimoinnissa perehdymme, miten yrityksen internetsivut löytyvät tehokkaammin eri hakukoneista. Kävijäseurannassa perehdymme siihen, miten saamme yrityksen internetsivuista nykyisiä ja potentiaalisia asiakkaita paremmin palvelevat.

Kouluttajana toimii Krista Karhunen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Osallistumismaksu on 25€/kerta.

Digitaalisen markkinoinnin koulutuskokonaisuuden esite

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta osoitteessa http://ruokacentria.com/index.php/kalenteri/ oikeassa sivupalkissa tai sähköpostitse krista.karhunen@jamk.fi

Lisätietoja
Tommi Häyrynen, projektipäällikkö, Ruokaketjuilla kasvuun –koulutushanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, p. 040 755 8226, tommi.hayrynen@jamk.fi

Tervetuloa!

Ilmoittaudu nyt Herkkujen Suomeen!

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun –koulutushanke järjestää jälleen mikroyrityksille osaston Maakuntien yhteiseen, Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtumaan, Helsingin rautatientorille 21.-23.8.2014. Tapahtuman tavoitteena on tarjota yrittäjille tilaisuus, jossa kauppa käy ja se kannattaa. Tapahtumassa on mahdollista löytää myös uusia myyntikanavia omille tuotteilleen.

Erittäin hyvän arvioinnin viime vuonna saaneessa  tapahtumissa vieraili 64.000 hyvän ruoan ja oluen ystävää. Keskisuomalaiset yrittäjät esittelivät ja myivät tuotteitaan maakunnan omalla osastolla. Oheisesta linkistä voi tarkastella maakuntalehti Keskisuomalaisen uutisointia ja kuvasarjaa tapahtumasta (http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/keski-suomen-herkut-matkasivat-helsinkiin-kuvasarja/1366503).

Tänä vuonna upeat Keski-Suomen keittiömestarit loihtivat tapahtumaan keskisuomalaisen menun yritysten tuotteista, hoitavat tarjoilun ja myynnin tapahtumassa. Keski-Suomen liitto sponsoroi  Keittiömestarien osallistumisen  tapahtumaan. Tämän vuoksi peruspaikan hinta on hiukan alhaisempi kuin viime vuonna. Osasto sijaitsee samalla paikalla kuin viimeksi, Mikonkadun puoleisen sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä , tapahtuman avotulipaikan  vieressä. Paikka onkin  varattu saarijärveläiselle  Roppilaxille.

Osaston peruspaikan hinta on vain 500 euroa, mikä on Ruokaketjuilla kasvuun –hankkeen tukema hinta.

Ilmoittautumiset  Herkkujen Suomen Keski-Suomen osastolle  27.4.2014 mennessä Sari Mäkinen-Hankamäelle,

Yhteydenotot Sari Mäkinen-Hankamäki, sari.makinen-hankamaki@jamk.fi tai (040) 551 4503.

 

Menneet

Makkaranvalmistuskoulutus

Käsintehty makkara on laadukasta ja lisäaineetonta lähiruokaa. Makkara luo monipuoliset mahdollisuudet hyödyntää paikallisia raaka-aineita sekä nostaa raaka-aineiden jalostusastetta. Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun -hanke järjestää elintarvikealan mikroyrityksille makkaranvalmistuskoulutuksen Purola Farmilla (Kekkosentie 491, Saarijärvi) lauantaina 5.4.2014 klo 10.00 – 14.00.

Koulutuksessa perehdytään makkaran valmistukseen sekä reseptiikkaan ja valmistetaan laadukkaista raaka-aineista kolmea erilaista makkaraa lisukkeineen.

Koulutukseen voidaan ottaa 15 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä, joten toimi nopeasti. Tilaisuuden hinta on 30 eur /henkilö, hinta sisältää koulutuksen, raaka-aineet sekä reseptiikan.

Sitovat ilmoittautumiset perjantaihin 28.3.2014 mennessä tommi.hayrynen@jamk.fi tai 040-7558226.

Makkaranvalmistuskoulutuksen esite 

Villiruokakoulutus

 Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun – hanke järjestää Villiruokakoulutuksen 23.–24.5.2014. Koulutuksen ensimmäisenä päivänä Pursumäessä Uuraisilla tutustutaan villiyrtteihin ja poimitaan niitä maastossa. Toisena päivänä Jyväskylän kotitalousoppilaitoksen keittiössä valmistetaan ruokaa villiraaka-aineista ja nautitaan kurssin päätteeksi yhteinen ateria.

Kahden päivän intensiivisen koulutuspaketin tarkoituksena on edistää luonnontuotealan liiketoimintamahdollisuuksia Keski-Suomessa.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat elintarvike- ja maaseutumatkailun mikroyritykset sekä aihepiiristä kiinnostuneet potentiaaliset yrittäjät. Kouluttajina toimivat luonnontuotealan paikallinen asiantuntija, keruutuoteneuvoja Hehkutaan Satu Flyktman (www.hehkutaan.fi) ja ravintola Juuren huippuasiantuntijat, keittiöpäällikkö Antti Ahokas (LinkedIn – profiili) sekä keittiömestari Christos Policronis Helsingistä.

Yrttien keruu, 1. päivä

Koulutus tapahtuu

perjantaina 23.5.2014 klo: 13–18 Pursumäen vanhalla maatilalla, Uuraisilla (os. Haukimäentie 806 B). Tutustumme Satu Flyktmanin opastamana villikasvien maailmaan, ravintoarvoihin ja terveysvaikutuksiin, kasvupaikkoihin, tuntomerkkeihin, myrkyllisiin näköislajeihin sekä oikeanlaisiin poiminta- ja käsittelytapoihin. Tällöin koulutettava saa perusvalmiudet villiyrttien tunnistamisesta, poimimisesta ja käsittelystä. Koulutuksen lomassa villiyrttinen välipalatarjoilu.

Villiyrtti/villiruoanvalmistus, 2. päivä

Koulutus toteutetaan

lauantaina 24.5.2014 klo: 9-18 Jyväskylän kotitalousoppilaitoksen keittiössä (os. Salokatu 20). Koulutuksessa tarjotaan laaja kattaus ideoita villiyrttien/villiruoan mahdollisuuksista ruoanvalmistuksessa ja visuaalisessa esillepanossa. Koulutuksen raaka-aineet koostuvat Keski-Suomelle ominaisista villi-, lähi- ja luomuraaka-aineista. Päivän päätteeksi nautitaan yhteinen villiruoka-ateria. Osallistujat saavat käyttönsä koulutuksen reseptiikan. Kurssilaiset voivat ammentaa koulutuksesta ideoita ja uusia vahvuuksia omaan liiketoimintaansa.

Tarve koulutuksen järjestämiseen on tullut Pro Agria Keski-Suomen Keruutuotteet Keski-Suomessa – esiselvityshankkeelta. Ruokaketjuilla kasvuun – hankkeen lisäksi myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun Kesma II – hanke tukee koulutusta. Koulutuksen hinta on

100 €/osallistuja.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 14.5.2014 mennessä

Sari Mäkinen-Hankamäki, asiantuntija, Ruokaketjuilla kasvuun – koulutushanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, p. 040 551 4503, sari.makinen-hankamaki@jamk.fi. Kerro myös mahdolliset erikoisruokavaliosi. Tervetuloa!

Tutustu Villiruokakoulutksen esitteeseen.

Opintomatka ”yrttipitäjään” Kiuruvedelle keskiviikkona 4.6.2014

Villiyrttejä, yrttiviljelyä, lähilihaa, lähikalaa, marjanjalostusta, juustonvalmistusta ja lähiruokaa ruokalistoilla 

Aikataulu klo 07.00 Lähtö Jyväskylästä (ajoreitti Viitasaari-Pyhäjärvi-kautta) klo 08.30 Aamukahvit matkalla – Wiikin kartano, Viitasaari klo 11.00 Tutustuminen Arctic Milk Oy – näytösjuustolaan klo 12.00 Keittolounas Iltalypsyssä (Kiuruveden keskusta) -omakustanteinen klo 13.00 Yrityspuisto Leivosessa esittäytyvät: − Kiuruveden kaupungin ruokapalvelut, ruokapalvelupäällikkö Helena Laitinen: Tuottaja-yrittäjä-kunta-liikelaitos -yhteistyö eli Mitä vaaditaan paikallisen ruoan saamiseksi julkiseen keittiöön? − Hoitola Lipstikka − Pohjois-Savon yrttiviljely – Herbacentria II − Järvifisu − Kiurun Kellari − PM Marja ja Kala (Toini) − Pesolan pihviliha − Mesiheinä Ky − Remeskylän kotiteurastamo (toukotöiden salliessa) − Heinäpuron marjatila klo 16.00 Tutustuminen Juha & Marja Lipposen yrttiviljelytilaan klo 17.00 Lähiruokapäivällinen maatilamatkailu Sininen Helmi – omakustanteinen klo 18.00 Kotimatkalle (paluureitti sama kuin aamulla) klo 21.30 Takaisin Jyväskylässä

Matkan hinta mikroelintarvike- ja ruokapalveluyrittäjille tai sellaisiksi aikoville 45 €. Keittolounas ja lähiruokapäivällinen omakustanteisia, yhteensä 34 €. (Muille 91 € + 34 €). Kiuruvedellä matkalaisia emännöi Pohjois-Savon yrttiviljely – Herbacentria II -hankkeen projektipäällikkö Toini Kumpulainen. Matkan järjestää ja osallistumista tukee Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun -koulutushanke. Vastuullinen kuljettaja Keski-Suomen liikenne Oy.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Leena Pölkki, leena.polkki@jamk.fi, p. 050 4011 894 viimeistään 28.5.

Luomusta luovasti –ruokakurssi torstaina 27.3.2014 klo 12 – 17.30

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun -hanke järjestää Luomuruokakurssin torstaina 27.3.2014 kello 12.00–17.30 Maatilamatkailu Kumpusen luomutilan keittiössä Petäjävedellä (os. Kirrintie 94). Kurssin päätteeksi nautitaan itse valmistettu, 3 ruokalajin luomuillallinen.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat luomujatkojalostusta suunnittelevat alkutuottajat, yrittäjät tai muut potentiaaliset yrittäjät. Kouluttajana toimii keittiömestari Leena Pölkki Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Tilaisuuden avaa Sari Mäkinen-Hankamäki, Ruokaketjuilla kasvuun -hankkeesta. Koulutus pitää sisällään teoriaosuuden, ruokien valmistuksen, iltapäiväkahvit sekä nautittavan illallisen.  Koulutettavat saavat käyttöönsä reseptiikan. Koulutuksen hinta raaka-ainekuluineen on 35 euroa.

Koulutuksen tavoitteena on tutustuttaa oman maakunnan luomuraaka-aineisiin, kannustaa käyttämään niitä tarjoilussa ja ruoanvalmistuksessa, luomaan niistä reseptiikkaa ja ideoimaan trendikästä esillepanoa.  Ruoan valmistuksessa käytettävät raaka-aineet ovat paikallisia luomu-, lähi- ja villiruokaraaka-aineita.

Illallisen jälkeen on mahdollista osallistua myös Keski-Suomen Luomuyhdistyksen vuosikokoukseen, mikä pidetään samassa tilassa välittömästi illallisen jälkeen klo: 18.30–20.00.

Myös yöpyminen on Kumpusella mahdollista päärakennuksen yläkerrassa hintaan  40 €/hlö (sis. liinavaateet ja aamupalan) tai mökeillä  115 euroa / mökki/ vrk , liinavaateet 8 €/ peti, aamiainen 10 / hlö.

Tervetuloa!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 20.3.2014 mennessä

Sari Mäkinen-Hankamäki, Ruokaketjuilla kasvuun -koulutushanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, p. 040 551 4503, sari.makinen-hankamaki@jamk.fi.

Luomusta luovasti -ruokakurssin esite

Herkkuja läheltä – menukokonaisuuksia paikallisista raaka-aineista

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun -hanke järjestää Herkkuja läheltä – menukokonaisuuksia paikallisista raaka-aineista -koulutuksen tiistaina 18.3.2014 kello 14-21 Viitasaarella, POKEn tiloissa (os. Teollisuustie 12-14).

Valmistetaan sesonginmukaisia ruokalajeja arkeen ja juhlaan suomalaisista raaka-aineista, mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita hyödyntäen. Tarkastellaan menukokonaisuuksien laatimista, esillepanoja ja kustannuksia, keskustellaan ruokamaailman trendeistä, valmistetaan yhdessä päivän menut ja ruokaillaan nautiskellen, arvioiden lopputuloksia.

Koulutus on tarkoitettu ruokapalveluyrittäjille, jotka suunnittelevat toimintansa monipuolistamista tai haluavat tarjota lisäpalveluita asiakkailleen, sekä alkutuottajille, jatkojalostajille ja myös potentiaalisille yrittäjille.

Kouluttajana toimii keittiömestari Leena Pölkki Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Kurssilaiset saavat käyttöönsä päivän reseptiikan. Kurssille tarvitaan mukaan omat keittiöjalkineet, essut ja mahdolliset keittiöveitset (jos haluaa omia käyttää). Osallistumismaksu raaka-ainekuluineen on 45 euroa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 11.3.2014 mennessä

Leena Pölkki, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, p. 050 4011 894, leena.polkki@jamk.fi tai Sari Mäkinen-Hankamäki, Ruokaketjuilla kasvuun -koulutushanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, p. 040 551 4503, sari.makinen-hankamaki@jamk.fi.

Tervetuloa kokkaamaan lähiruokaa ja verkottumaan hyvässä seurassa!

Herkkuja läheltä – menukokonaisuuksia paikallisista raaka-aineista -koulutuksen esite.

Herkkuja läheltä – menukokonaisuuksia paikallisista raaka-aineista

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun -hanke järjestää Herkkuja läheltä – menukokonaisuuksia paikallisista raaka-aineista -koulutuksen tiistaina 1.4.2014 kello 14–21 Sydän-Laukaan koulun ala-asteen kotitalousluokassa.

Valmistetaan sesonginmukaisia ruokalajeja arkeen ja juhlaan suomalaisista raaka-aineista, mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita hyödyntäen. Tarkastellaan menukokonaisuuksien laatimista, esillepanoja ja kustannuksia, keskustellaan ruokamaailman trendeistä, valmistetaan yhdessä päivän menut ja ruokaillaan nautiskellen, arvioiden lopputuloksia.

Koulutus on tarkoitettu ruokapalveluyrittäjille, jotka suunnittelevat toimintansa monipuolistamista tai haluavat tarjota lisäpalveluita asiakkailleen, sekä alkutuottajille, jatkojalostajille ja myös potentiaalisille yrittäjille.

Kouluttajana toimii keittiömestari Leena Pölkki Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Kurssilaiset saavat käyttöönsä päivän reseptiikan. Kurssille tarvitaan mukaan omat keittiöjalkineet, essut ja mahdolliset keittiöveitset (jos haluaa omia käyttää). Osallistumismaksu raaka-ainekuluineen on 45 euroa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 27.3.2014 mennessä

Leena Pölkki, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, p. 050 4011 894, leena.polkki@jamk.fi tai Sari Mäkinen-Hankamäki, Ruokaketjuilla kasvuun -koulutushanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, p. 040 551 4503, sari.makinen-hankamaki@jamk.fi.

Tervetuloa kokkaamaan lähiruokaa ja verkottumaan hyvässä seurassa!

Tulosta tilaisuuden esite.

”Elintarvikeyrittäjien verkostot vauhtiin”

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun – ja Biotalousalan yritysverkosto Tarvaalaan – hankkeet sekä SSYP Kehitys Oy järjestävät ”Elintarvikeyrittäjien verkostot vauhtiin”- verkostoitumistilaisuuden elintarvikeyrittäjille keskiviikkona 12. maaliskuuta alkaen klo: 16.30 Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutissa Saarijärven Tarvaalassa (os. Tuumalantie 17).

Tilaisuudessa puheenjohtajana toimii Hanna Kaihlajärvi, SSYP Kehitys Oy. Tilaisuus on osallistujille maksuton.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 5.3.2014 mennessä

Susanna Lahnamäki, Biotalousalan yritysverkosto Tarvaalaan  – hanke, susanna.lahnamaki-kivela@jamk.fi tai (040) 725 6603 tai Sari Mäkinen-Hankamäki, Ruokaketjuilla kasvuun – hanke, sari.makinen-hankamaki@jamk.fi tai (040) 551 4503

Tervetuloa!

Tutustu tarkemmin ohjelmaan oheista linkkiä käyttäen.

Herkkuja läheltä – menukokonaisuuksia paikallisista raaka-aineista

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun –hanke järjestää Herkkuja läheltä – menukokonaisuuksia paikallisista raaka-aineista -koulutuksen torstaina 6.3.2014 kello 14-21 Keuruun seurakuntakeskuksessa (os. Kippavuorentie 11).

Valmistetaan sesonginmukaisia ruokalajeja arkeen ja juhlaan suomalaisista raaka-aineista, mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita hyödyntäen. Tarkastellaan menukokonaisuuksien laatimista, esillepanoja ja kustannuksia, keskustellaan ruokamaailman trendeistä, valmistetaan yhdessä päivän menut ja ruokaillaan nautiskellen, arvioiden lopputuloksia.

Koulutus on tarkoitettu ruokapalveluyrittäjille, jotka suunnittelevat toimintansa monipuolistamista tai haluavat tarjota lisäpalveluita asiakkailleen, sekä alkutuottajille, jatkojalostajille ja myös potentiaalisille yrittäjille.

Kouluttajana toimii keittiömestari Leena Pölkki Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Kurssilaiset saavat käyttöönsä päivän reseptiikan. Kurssille tarvitaan mukaan omat keittiöjalkineet, essut ja mahdolliset keittiöveitset (jos haluaa omia käyttää). Osallistumismaksu raaka-ainekuluineen on 45 euroa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 26.2.2014 mennessä Leena Pölkki, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, p. 050 4011 894, leena.polkki@jamk.fi tai Sari Mäkinen-Hankamäki, Ruokaketjuilla kasvuun -koulutushanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, p. 040 551 4503, sari.makinen-hankamaki@jamk.fi.

Tervetuloa kokkaamaan lähiruokaa ja verkottumaan hyvässä seurassa!

Tutustu tapahtuman Herkkuja läheltä – menukokonaisuuksia paikallisista raaka-aineista esitteeseen.

Opintomatka Italiaan 10.-14.11.2013

Matkaohjelma

Matkaraportti

Kansainvälistymiskatsaus Italian lihateollisuuteen: Esa Wrang, Toimialajohtaja, johtava konsultti

 

 

Miten hyödynnän internetiä yritykseni markkinoinnissa?

Markkinointi on muutoksessa ja internet tarjoaa yrityksille paljon mahdollisuuksia tavoittaa asiakkaita. Koulutuksessa käydään läpi internet-markkinoinnin perusteita, avataan termejä ja esitellään työkaluja. Kouluttajana KTM Liinamaaria Hakola, joka toimii JAMK:lla projektipäällikkönä digitaalisen markkinointiviestinnän hankkeessa
Ajankohta pe 15.3.13 klo 9.00 – 11.

Ilmoittautumiset 15.2. 2013 mennessä Sarille 040 551 4503 tai sari.makinen-hankamaki@jamk.fi.

 

Tervetuloa opintomatkalle Pietariin 1.-3.3.2013!

Ruokaketjuilla kasvuun –Keskisuomalaisen lähiruokaketjun rakentaminen -hanke järjestää opintomatkan Venäjälle, Pietariin. Matkan tarkoituksena on antaa tietoa ”helposta” tavasta viedä elintarvikkeita Venäjälle maahantuojan välityksellä , tutustuttaa paikalliseen vähittäiskauppaan, tavata venäläisiä elintarviketoimijoita sekä tutustua ExpoHoReCa- messujen tarjontaan. Koska matka järjestetään yhdessä Tiedolla ja osaamisella –aitoja makuja Lounais-Suomesta hankkeen kanssa, tarjoaa se mahdollisuuden tiedon vaihtoon ja verkostoitumiseen varsinaissuomalaisten ja satakuntalaisten yritysten kanssa. Matkalla tutustutaan myös alueen ruokakulttuuriin, mikä avartaa myös näkemystä kehittää tuotetarjontaa venäläisille matkailijoille.Liitteenä matkan ohjelma.

Sitovat ilmoittautumiset 30.1.2013 mennessä Sarille 040 551 4503 tai sari.makinen-hankamaki@jamk.fi. Matkalle mahtuu mukaan 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta keskisuomalaista mikroyrittäjää. Matkan hinta on 550 e /henkilö. Hinta sisältää bussimatkat Jyväskylästä Lahteen, junamatkat Lahti-Pietari-Lahti, majoittumisen hotellissa (Hotelli Moskova) jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiaiset hotellilla, opastetut ja tulkatut käynnit tutustumiskohteissa, liikkumisen Pietarissa pikkubussilla sekä iloisen matkaseuran. Hinta ei sisällä ateriakustannuksia.

Alustava matkaohjelma

Hyvää vuodenjatkoa toivottaen!

Sari Mäkinen-Hankamäki

 

Opintomatka Etelä-Savon lähiruokayrityksiin, Mikkeliin ja Kangasniemelle

Kohteina useita kiinnostavia lähiruokakauppoja ja –tukku, lähilihan tuottaja-jalostaja sekä lähiruokabistro

Matka toteutetaan keskiviikkona 20. helmikuuta klo: 8-17, liitteenä matkaohjelma. Matkan hinta 25 € pitää sisällään itse matkan, esitykset sekä kahvit.

Ilmoittautumiset 5.2. mennessä Sari Mäkinen-Hankamäelle sari.makinen-hankamaki@jamk.fi tai 040 551 4503.

Tervetuloa mukaan!

 

”Riistan kokonaisvaltainen hyödyntäminen” – koulutustilaisuus Kannonkoskella Mannilan Jahdin metsästysmajalla 14.2.2013 klo 17.00 – 21.00

Tervetuloa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun – hankkeen ja Metsästäjäliiton yhteiseen koulutustapahtumaan Kannonkoskelle Mannilan Jahdin metsästysmajalle (Mannilankyläntie 122). Riistasta saatavaa hyötyä on mahdollista kasvattaa jalostusarvoa nostamalla sekä arvioimalla koko riistan arvoketjua osin uudelleen. Tilaisuuden tarkoituksena on koota yhteen metsästäjiä, elinkeinonharjoittajia sekä riista-alan asiantuntijoita keskustelemaan ja tuomaan esiin uusia tapoja hyödyntää riistaa entistä tehokkaammin. Tilaisuuden hinta on 12 eur /henkilö, hinta sisältää koulutusmateriaalin sekä kahvin ja kahvileivän.

Koulutuksen ohjelma 17.00 – 21.00:     

Tilaisuuden avaus, lyhyt esittäytyminen & ohjelma ja tavoitteet – projektipäällikkö Tommi Häyrynen JAMK

Riistan kokonaisvaltaisen hyödyntämisen teemat:

Ruokaketjun kehittäminen Metsästäjäliiton K-S piirin näkökulmasta – Metsästäjäliitto Jani Nuijanmaa

Hirvenruhon monipuolinen hyödyntäminen – Metsästäjäliitto Heikki Taskinen

Metsästysmatkailu ansaintalähteenä, metsästysseuran ja paikallisten yritysten näkökulmasta –Finnhunting Oy Toni Hirvonen

Paras hinta lihasta ilman välikäsiä, ruokapiirit jakelukanavana – Japa ry Anna Sarkkinen

Puheenvuorojen perusteella syntyneiden ajatusten esilletuomista, ideointia ja yhteenvetoa.

Kutsu

Sitovat ilmoittautumiset 7.2.2013 mennessä tommi.hayrynen@jamk.fi tai 040-7558226

 

 

Herkkujen Suomi 2012- messuesiintymisen yhteiskoulutus näytteilleasettajille

Ruokaketjuilla Kasvuun- hanke toteutti koulutuksen Jyväskylässä 26.6.2012. Koulutuksen kohderyhmää olivat Herkkujen Suomeen 2012 osastolle ilmoittautuneet yritykset.

kutsu

”Elintarvikelainsäädännön muutokset uuden liiketoiminnan lähteenä”

Jyväskylän ammattikorkeakoululla perjantaina 23.11.2012 klo 12.00 – 16.00. Koulutuksen tavoitteena oli tarjota elintarvikealan mikroyrittäjille kattava läpileikkaus uuden elintarvikelain mukanaan tuomista muutoksista, jotka oikein hyödynnettynä voivat tarjota usealle yritykselle uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Iltapäivän aikana käytiin läpi uudistuksen keskeiset elementit käytännönläheisesti sekä selvitettiin luomutuotteiden jalostamisen mahdollisuuksia.

Kutsu

Esitykset:

Lainsäädännön muutokset uuden liiketoiminnan lähteenä II (Pdf, 1 731 kb) KoKo Palvelut, Jaana Elo

Luomusäädökset II (Pdf, 4 763 kb) KoKo Palvelut, Jaana Elo

 

Oma yritykseni kyläkaupan yhteistyökumppanina

Ruokaketjuilla kasvuun – hankkeen ja Kuohun kyläkaupan yhteinen koulutustapahtuma järjestettiin Kuohun kyläkaupan tiloissa (Kuohunraitti 53) perjantaina 5.10.2012. Tilaisuuden tarkoituksena oli koota yhteen alueen tuottajia ja tavarantoimittajia sekä ideoida yhdessä, miten paikalliset tuotteet näkyisivät kyläkauppojen tuotevalikoimassa. Tuottajilla oli mahdollisuus esitellä tilaisuuden yhteydessä myös omia tuotteitaan.

Kutsu

Linkki kuvakansioon

 

Verkostoitumalla kasvua – Oma yritykseni lähiravintolan yhteistyökumppaniksi

Ruokaketjuilla kasvuun – hanke järjesti alueelliseen starttityöpajaan Pappilan Pidoissa  Keuruulla keskiviikkona 3.10.2012, klo: 9.15-14.30

Tilaisuudessa keskusteltiin odotuksista ja toiveista lähiruokatarjonnasta keittiömestarien, hankintarenkaiden ja yrittäjien näkökulmasta. Tilaisuuden yhteydessä järjestettiin myös työpaja ”Oma yritykseni lähiravintolan yhteistyökumppaniksi”- teemalla.

Kutsu

Linkki kuvakansioon

 

Seuraa keskisuomalaista maaseutumatkailua täällä:

  • Maalla - Facebookissa
  • Maalla - Youtubessa
  • Maalla - Pinterestissä
  • Maalla - Picasa
  • Maalla - Issu
  • Maalla - Keskisuomi.net