Viestintätyökalupakki

Maalla -hanke

Tältä sivulta saat käyttöösi toimivia työkaluja yrityksesi viestinnän suunnitteluun ja toteutukseen. Aloita viestintäsi viestintäsuunnitelman ja vuosikellon tekemisellä. Tämän jälkeen on hyvä perehtyä, kuinka sähköistä markkinointia hyödynnetään yritystoiminnassa ja mitä medialle kerrotaan sekä miten heidät tavoitetaan. Loppuun on kerätty julkaisuja ja työkaluja aiheeseen liittyen sekä tietoa MEKin kampanjoista. Tutustu vinkkeihin alla olevia linkkejä käyttämällä.

Viestintäsuunnitelma

Hyödynnä omasssa viestintäsuunnitelmassasi Tuuli Aalto-Nyyssösen opit.

Opas: viestintästrategia ja viestintäsuunnitelma, Deski

Luo yrityksellesi viestinnän vuosikello. Tutustu muokattavaan malliin Etelä-Pohjanmaan internetsivuilla.

Medialle tiedottaminen

Tutustu ensin mediatiedottamisen perusasioihin.

Kriisi on valitettavan varma keino nousta uutisiin. Miten viestitään kriisin tullen?

Sanomalehti Keskisuomalainen odottaa hyviä juttuvinkkejä maaseutumatkailusta.

Miten hyvä tiedote tehdään? Esimerkiksi Keskisuomalaisen ohjeilla.

Uutiskriteereitä voi puntaroida niinikään Keskisuomalaisen vinkkien avulla.

Maaseutumatkailusta kiinnostuneiden toimittajien yhteystiedot

Levikintarkistus Oy lehtien levikkitilasto 2012

Sähköinen markkinointi

Sähköinen liiketoiminta&Matkailu -lehti kertoo monipuolisesti sekä asiantuntija-artikkelein että tapausesimerkein matkailuyritysten sähköisestä markkinoinnista ja liiketoiminnasta.

Maalla-hankkeen asiantuntijana toiminut Flowhouse kertoo, mitä on internet-markkinointi, mitä tarkoittaa sosiaalinen media ja miten Facebookissa kannattaisi näkyä.

Sähköisen markkinoinnin aikakaudella kuvan merkitys korostuu. Teksti vaikuttaa järkeen, kuva menee syvemmälle. Valokuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen kertoo lisää. Imagomarkkinointiin taas perehdytään Aleksanteri Baidinin johdolla. Kuvan tekijänoikeudet on kuitenkin muistettava.

Asiakas ei ole enää vain markkinoinnin kohde, vaan aktiivinen toimija. Markkinoinnin professori Heikki Karjaluoto avaa tätä näkökulmaa.

Tutkija Juho Pesonen kertoo laajan tutkimuksen perusteella, kuinka suomalaiset maaseutumatkailijat käyttäytyvät sähköisessä maailmassa.

Sähköiseen matkailumarkkinointiin erikoistunut konsultti Ilkka Kauppinen antaa sivuillaan paljon vinkkejä markkinoinnin kehittämiseen. Kauppisen Tee edes nämä 10 juttua -vinkit kasvattavat myyntiä varmasti.

Sähköisen markkinoinnin onnistumisesta on hyviä esimerkkejä. Rantalan lomamökit on lisännyt myyntiään reippaasti sähköisen markkinoinnin avulla. Mikkeliläinen Anttolanhovi vahvistaa markkinoinnilla asiakasuskollisuutta.

Matkailun teemaryhmä kehittää suomalaista maaseutumatkailua. Sen sivuilta löydät viestintäsi tueksi apua sähköisen liiketoiminnan kehittämiseen. Tutustu sähköisen liiketoiminnan portaisiin ja matkailun sosiaalisen median ABC:hen Matkailun teemaryhmän internetsivuilla.

Muita vinkkejä tiedottamiseen

Matkailun edistämiskeskus MEKin päätehtävänä on matkailullisen Suomi-kuvan kehittäminen maailmalla. Markkinointikampanjoihin osallistuvat eri alan yritykset, muut vienninedistäjät, lähetystöt sekä Finpro. Tuotemarkkinointia MEK tekee yhteistyössä elinkeinon kanssa. Lisäksi MEK hankkii jatkuvasti uutta tietoa eri markkina-alueilta, jotta matkailun trendit ja kohderyhmät tunnettaisiin paremmin. Tutustu MEKin myynti- ja markkinointitoimenpiteisiin, kohdemaiden kuvauksiin ja valokuvapankkiin heidän internetsivuillaan. Tiedote: Miksi pienenkin matkailuyrittäjän kannattaa tiedottaa MEKille?

Kulttuurimatkailun valtakunnallisen katto-ohjelman Culture Finlandin (CF) yhtenä tavoitteena on tuottaa työkaluja uusien markkinointikanavien käyttöönottoon ja helpottaa kulttuurin sekä matkailun toimijoiden työtä. Culture Finland on tehnyt selvityksen, jossa haetaan potentiaalisten asiakkaiden käyttämiä sähköisiä jakelukanavia. Lisäksi katto-ohjelma on kartoitanut erityisesti kulttuuriin ja kulttuurimatkailuun erikoistuneita matkanjärjestäjiä kohdemarkkina-alueilla ja niiden online-matkailupalveluissa, sosiaalisissa medioissa sekä kuluttajayhteisöissä. Selviksiin voit tutustua Culture Finlandin internetsivuilla.

Matkailijan moniaistinen palvelukokemus -hanke on selvittänyt asiakkaan kokemuksia siitä, miten moniaistinen palvelutarjonta ja multimodaalisuus vaikuttavat palvelujen kokemiseen, kohtaamiseen ja sitä kautta kysyntään. Hankkeen sivuilta löydät mm. seuraavia julkaisuja viestintään liittyen:

 

 

Seuraa keskisuomalaista maaseutumatkailua täällä:

  • Maalla - Facebookissa
  • Maalla - Youtubessa
  • Maalla - Pinterestissä
  • Maalla - Picasa
  • Maalla - Issu
  • Maalla - Keskisuomi.net

Palaute