Rahoitus

Maalla -hanke

Mistä rahoitusta yritystoimintaan?

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Keski-Suomen ELY-keskus tukee pk-yritysten perustamista, kasvua ja kehittymistä tarjoamalla neuvonta-, koulutus- ja kehittämispalveluja sekä rahoitusta.

ELY-keskus myöntää rahoitusta yrityksen investointeihin tai muuhun kehittämiseen. ELY-keskuksen rahoitus on avustusta, josta osa tulee Euroopan aluekehitysrahastolta (EAKR), Euroopan sosiaalirahastolta (ESR) ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Avustus myönnetään kustakin hankkeesta erikseen tehtävän yritys- ja hankearvioinnin perusteella.

Paikallinen toimintaryhmä (käytetään myös nimeä Leader-yhdistys) voi myöntää maaseutuohjelman mukaisia tukia investointeihin, kehittämiseen tai käynnistämiseen maaseutuohjelman mukaisesti.

Lisätietoa Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen internetsivuilta*.

Finnvera

Finnvera tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Vahvistamme suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä tarjoamalla lainoja, takauksia, pääomasijoituksia ja vientitakuita. Finnvera jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa.

Finnvera on valtion omistama erityisrahoittaja ja Suomen virallinen vientitakuulaitos Export Credit Agency (ECA).

Finnvera takaa viennin rahoitukseen liittyviä poliittisia tai kaupallisia riskejä. Poliittiset riskit ovat suomalaisen viejäyrityksen asiakkaan sijaintimaan taloudellisesta tai poliittisesta tilanteesta aiheutuvia riskejä. Kaupalliset riskit liittyvät joko ostajaan tai sen rahoittajapankkiin.

Finnveran toimintaa ohjaavat sitä koskeva erityislainsäädäntö ja valtion asettamat elinkeino- ja omistajapoliittiset tavoitteet. Finnveran toiminnan tavoitteina ovat muun muassa aloittavan yritystoiminnan lisääminen, pk-yritysten muutostilanteiden rahoituksen mahdollistaminen ja yritysten kasvun, kansainvälistymisen ja viennin edistäminen. Yhtiön toiminnalta edellytetään itsekannattavuutta.

Lisätietoa Finnveran internetsivuilla*.

Keski-Suomen Leader -toimintaryhmät

LEADER -toimintaryhmät rahoittavat yleishyödyllisiä ja elinkeinotoimintaa edistäviä hankkeita sekä yritystukia. Ryhmät myös neuvovat tuen hakijoita hakemusten valmistelussa ja hankkeiden toteuttamisessa.

Suomessa toimii kaikkiaan 56 toimintaryhmää, joista Keski-Suomessa toimivia ryhmiä on neljä:

JyväsRiihi*, Maaseutukehitys ry*, Vesuri-ryhmä ry* ja  Maaseudun Kehittämisyhdistys VIISARI ry*.

Lisätietoa Keski-Suomen Leader -toimintaryhmien internetsivuilla*.

Mistä apua hakemusten valmisteluun ja hankkeiden toteuttamiseen?

ProAgria

Kokonaisuus koostuu palveluista, joita tarvitset yrityksesi tavoitteiden toteuttamiseksi, kannattavuuden parantamiseksi ja kilpailukyvyn kehittämiseksi. Palvelut on tarkoitettu kaikille maaseudulla toimiville yrityksille.

YritysInvest -talous-, investointi- ja rahoitussuunnittelupalvelu on tarkoitettu maaseutuyrityksille, joilla on edessään merkittäviä investointeja tai toiminnan muutoksia, jotka edellyttävät talouden ja rahoituksen hyvää suunnittelua (esim. investointituen haku ELY -keskuksesta).

Alle 10 henkeä työllistävät maaseutuyritykset voivat saada tukea investointeihin, työvoiman palkkaukseen sekä yritystoiminnan kehittämisen asiantuntijapalveluihin ELY-keskuksesta tai toimintaryhmältä.

Lisätietoa ProaAgrian internetsivuilla*.

Luotsi

Yrityspalvelukeskus Luotsi neuvoo, tukee ja ohjaa niin yrityksen perustamista vasta harkitsevia kuin yritysmaailmassa jo vakaan aseman saavuttaneita yrityksiä Jyväskylän seudulla. Keski-Suomen Talossa toimiva yrityspalvelupiste palvelee yrityksiä sen toiminnan eri vaiheissa – hataran toiveikkaista perustamissuunnitelmista kasvun kautta aina vaikkapa onnistuneeseen omistajanvaihdokseen saakka.

Luotsista saa kootusti yhden luukun periaatteella Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n, Tuhansien Järvien Uusyrityskeskus ry:n, Keski-Suomen ELY-keskuksen sekä Jyväskylän työ- ja elinkeinotoimiston palveluja. Asiantuntijamme ovat kaikki saman katon alla joten yrityksesi saa kaikki tarvitsemansa palvelut maksuttomasti samasta osoitteesta, varmasti ja vaivattomasti. Keskitymme juuri sinun yrityksesi tilanteeseen ja kehittämiseen, kun varaat etukäteen ajan neuvojiltamme.

Uuden yrityksen perustaminen ei aina ole ainoa yrittäjäksi ryhtymisen mahdollisuus. Asiantuntijamme Luotsissa ovat valmiina kertomaan mm. toimivan yrityksen tai liiketoiminnan ostamisesta, toimimisesta franchisingyrittäjänä, sivutoimisena yrittäjänä tai osakkaana.

Tarjoamme sparrausapuamme jos osaavan työvoiman saatavuus, kansainvälistyminen, omistajan- tai sukupolvenvaihdos on ajankohtaista yrityksellesi. Autamme yritystäsi löytämään parasta työvoimaa tai tarvittaessa koulutusta joko yrittäjälle itselleen tai yrityksen henkilöstölle.

Lisätietoa Luotsin internetsivuilla*.

* merkityt linkit vievät Ruoka&Matkailucentria -sivuston ulkopuolelle.

Seuraa keskisuomalaista maaseutumatkailua täällä:

  • Maalla - Facebookissa
  • Maalla - Youtubessa
  • Maalla - Pinterestissä
  • Maalla - Picasa
  • Maalla - Issu
  • Maalla - Keskisuomi.net

Palaute