Ajankohtaista

ajankohtaista-banner

Elintarvikealan yrittäjien opintomatka Slovakiaan

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun -koulutushanke järjestää opintomatkan Slovakiaan 5.- 8.5.2014

Tervetuloa mukaan tutustumaan slovakialaiseen lähiruokaan ja ruokakulttuuriin! Slovakialainen ruoka- ja juomakulttuuri on sekoitus lähialueiden kulttuureista. Mm. Bryndza on perinteinen lampaanmaidosta valmistettu juusto. Opintomatkalla käymme tutustumassa slovakialaiseen lähiruoan tuotantoon, myyntiin ja markkinointiin. Mukanamme on suomenkielinen opas koko matkan ajan.

  • Maanantai 5.5. Lento Jyväskylän lentoasemalta klo 06.10 Helsinki-Vantaan kautta Wieniin ja siirtyminen bussilla pienten Karpaattien viinituotantoalueella. Tutustuminen Ludvikin viinitilaan, jossa myös lounas. Siirtyminen Bratislavaan, missä majoittuminen ja opastettu kävelykierros vanhaan kaupunkiin.
  • Tiistai 6.5. Ajo Keski-Slovakian viljavien maatalousalueiden halki Branovon suoramyyntitilalle, jossa tutustuminen mm. hedelmätarhaan ja omenamehun valmistukseen. Nautimme lounaan tilan omistamassa Pension Zitavassa. Aterian jälkeen matkaamme Jelsovcen tislaamolle, missä valmistetaan hedelmäviinoja. Toiminnan esittelyn ja maistiaisten jälkeen siirrymme Zvoleniin ja majoitumme hotelli Polanaan.
  • Keskiviikko 7.5. Ajamme kauniissa maisemassa Liptovin alueelle, missä pistäydymme tutustumassa Demanovskan upeaan luolastoon ennen Salas Krajinkaa. Yritys valmistaa erilaisia juustoja sekä voita lampaan ja lehmän maidosta, erikoisuutena ”lettijuusto”. Nautimme lounaan ja tutustumme yrityksen toimintaan. Siirtyminen Banska Bystrican pikkukaupunkiin, missä tutustuminen kauppaan, joka myy vain paikallisia tai valikoituja slovakialaisten tuottajien tuotteita. Vapaa-aikaa vanhassa kaupungissa. Paluu Zvoleniin.
  • Torstai 8.5. Tutustuminen Roziakin perheen maatilaan, joka valmistaa savustettua lampaanmaitojuustoa, jugurttia, jugurttijuomia, leipää ja saippuaa. Myynnissä myös lampaanlihaa. Pistäydymme kaivoskaupunki Banska Stiavnicassa (Unesco) ja nautimme kolmen ruokalajin lounaan Sv. Antonissa. Paluulento laskeutuu Helsinki-Vantaan kautta Jyväskylään 00.25 perjantain puolella.

 

Matka on tarkoitettu keskisuomalaisille elintarvikealan mikroyrittäjille. Matkan tuettu hinta on 700 euroa/henkilö. Matkalle voidaan ottaa 11 nopeimmin ilmoittautunutta yritystä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 10.3.2014 mennessä Tommi Häyrynen, projektipäällikkö, Ruokaketjuilla kasvuun -koulutushanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, p. 040 755 8226, tommi.hayrynen@jamk.fi

Tervetuloa!

Elintarvikealan yrittäjien opintomatka Slovakiaan esite.

Ajankohtaista

Lauantai 5.4.2014
Perjantai 23.5.2014 - Lauantai 24.5.2014
Keskiviikko 29.1.2014
Keskiviikko 11.12.2013
Keskiviikko 6.11.2013
Perjantai 14.2.2014 ja Lauantai 15.2.2014
Torstai 24.10.2013